Cand eram mica mi-era frica noaptea. Acum mi-e frica ziua. Mi-e frica sa contez, sa deranjez, sa fiu sincera. Asa cum, in aceeasi masura, mi-e teama ca n-am sa contez, n-am sa deranjez si am sa fiu nesincera..

joi, 5 iunie 2008

ceainaria Green Tea

Chiar daca este un oras imbacsit de praf, poluare, aglomeratie, trafic si mizerie, Bucurestiul se salveaza prin faptul ca aici nu ai cum sa te plictisesti, fie zi, fie noapte. Sunt atat de multe variante pentru a-ti petrece timpul liber, incat, de multe ori nici nu stii ce sa alegi.

Pentru cei care cauta o atmosfera un pic mai intima si mai relaxanta pentru o iesire la discutii cu prietenii de suflet, poate opta pentru o ceainarie. Va recomand Gren Tea, un loc cu adevarat special, decorat cu mult bun gust, stil si unde chelnerii sunt foarte serviabili. Plus ca aici NU SE FUMEAZA -lucru rar in mai toate localurile pe care le stiu.

Acum ca a venit vara si au fost scoase afara scaunele si umbrelutele si ce poate fi mai frumos decat sa stai la umbra, sorbind alene din ceaiuri aduse de peste hotare, departe de trafic si aglomeratia specifica din centrul orasului? Cladirea in sine este o casa cu etaj, cu parfum interbelic si atmosfera calda, iar partea cu adevarat deosebita este faptul ca aici poti descoperi farmecul a patru culturi diferite, deoarece exista patru saloane , fiecare decorate intr-un anumit stil: clasic, japonez, indian si parizian.

Prajiturile, torturile, tartele si sucurile sunt toate proaspat preparate, iar daca te duci acolo la ora 22:00 nu prea mai ai sanse sa gasesti mare lucru din bunatatile astea, pentru ca -surpriza- este un loc destul de vizitat si cautat si este indicat sa faci o rezervare inainte de a pasi pragul.


Daca vii pentru prima oara aici este foarte posibil sa te invarti putin inainte de a gasi locul, deoarece este situat pe o straduta oarecare, intre multe alte case locuite, iar daca nu esti suficient de atent nu vei observa din prima sigla, alba, luminoasa care te anunta ca ai gasit ceea ce cautai. Este posibil sa iti para rau ca, in loc sa te duci intr-unul din localurile din centru pe care le-ai fi gasit din prima secunda, stai sa cauti o casa veche ca sa bei un amarat de ceai pe care il poti bea linistit si acasa, insa o data ce ai intrat acolo iti vei da seama ca a meritat tot drumul si tot efortul.
Fie ca te duci cu amicii sau singur nu are cum sa nu-ti placa. Vei gasi carti pe care le poti citi acolo, table, sah, carti de joc, toate gandite pentru a te face sa te simti ca acasa.

Cel mai mult mi-a placut acolo felul in care era amenajat fiecare salon, foarte multa atentie pentru fiecare detaliu decorativ, facut cu mult bun gust. Nici nu stii ce sa alegi din zecile de sortimente de ceaiuri care-ti sunt puse la dispozitie, iar in dreptul fiecaruia este descrisa compozitia, detalii despre origine si gustul acestuia. Pur si simplu te simti deosebit; in fond servirea ceaiului presupune un anume ritual, iar aici are o cu totul alta semnificatie, pentru ca atmosfera si serviciile oferite iti dau prilejul de a experimenta acest ritual. Astfel totul devine o experienta minunata, mai ales daca ai si compania potrivita.




Exista jos un magazinul "cudetoate" de unde poti achizitiona ceaiuri si accesorii pentruceai, carti vechi si noi, diverse decoratiuni.


In poze este doar salonul indian.

Unde se afla ceainaria?
Strada dr. Burghelea, nr 24, sector 2. Un punct de reper mai concret este Hala Traian, undeva in spatele acestei cladiri.
telefon:021/320.93.96
0749.090.202
program:luni-vineri 15:00- 23:00
sambata-duminica 12:00-23:00

Un comentariu:

crevetelul-turbat spunea...

suna foarte interesant...o sa trec pe acolo cu siguranta:d
btw..ce ai fkt la examenu de azi?sper k a fst ok
ti pup:D
>:D<